Biografi

Vibeke Bonde Persson er oprindeligt uddannet klassisk pianist fra Det Jyske Musikkonservatorium, hvorfra hun i juni 2016 færdiggjorde sin kandidat i klassisk klaver med Jørgen Hald Nielsen som hovedfagslærer.

Vibeke færdiggjorde sin uddannelse på Vestervig Kirkemusikskole med orgel og korledelse i sommeren 2022, og er til daglig ansat som organist i Skt. Andreas Kirke og Lem kirke ved Randers og har været det siden 2017.

Siden 2018 har hun arbejdet passioneret med kor, og siden begyndelsen af 2019 har hun været dirigent for det ligestemmige kor, Nordisk Vokalensemble, ligesom hun sammen med Niels Viggo Jensen fungerer som korleder for det blandede kor, Vocamanda. Find Nordisk Vokalensemble på www.nordiskvokalensemble.dk

I Skt. Andreas Kirke leder hun Skt. Andreas Kirkekor, Skt. Andreas Kirkes Juniorkor (3. klasse og opefter) samt Andreasspirerne (0.-2. klasse).

 

Pianisten

Vibeke blev tidligt i sin karriere særligt optaget af den kammermusikalske og akkompagnementsmæssige del af klaverspillet. Denne del har således haft en betydelig rolle i hendes samlede musikervirke.

Hun har spillet i mange forskellige kammermusikkonstellationer, og har desuden spillet med forskellige orkestrer og større ensembler med dirigent.

Hun har blandt anden være med til at opføre A. Schönbergs berømte værk Pierrot Lunaire, og været solist i Griegs klaverkoncert med Aarhus Amatørsymfoniorkester.

Hun modtog klaverundervisning på Randers Musikskole, fra hun var ca. 9 år, og blev optaget på Randers Musikskoles Talentlinje i 2005. I gymnasiet havde hun musik på højeste niveau, og efter studentereksamen i 2007 begyndte hun på MGK (musikalsk grundkursus) i Randers med Knud E. Sørensen som hovedfagslærer. Hun blev i efteråret 2010 optaget på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun fortsatte de videre klaverstudier hos Jørgen Hald Nielsen.

Hun har deltaget i masterclasses med Alexandra Zvirblyte, Maura Pansini, Anne Øland, Ulrich Stærk, Tove Lønskov, og Eugene Mursky.

 

Foto: Veronica Isabelle Stubberud
Foto: Veronica Isabelle Stubberud