Biografi

Vibeke Bonde Persson er uddannet klassisk pianist fra Det Jyske Musikkonservatorium, hvorfra hun i juni 2016 færdiggjorde sin kandidat i klassisk klaver med Jørgen Hald Nielsen som hovedfagslærer.

Ved siden af sit udøvende virke, som byder på både solo-, kammermusikalske og andre typer koncerter, er hun ansat som organist og korleder i Sankt Andreas og Lem sogne ved Randers.

Siden begyndelsen af 2019 har hun været dirigent for det nye ligestemmige kor, Nordisk Vokalensemble, ligesom hun sammen med Niels Viggo Jensen fungerer som korleder for det blandede kor, Vocamanda.

Pianisten

Vibeke blev tidligt i sin karriere særligt optaget af den kammermusikalske og akkompagnementsmæssige del af klaverspillet. Denne del har således haft en betydelig rolle i hendes samlede musikervirke.
Hun har spillet i mange forskellige kammermusikkonstellationer, og har desuden spillet med forskellige orkestrer og større ensembler med dirigent.

I vinteren 2013/14 var hun med til at opføre A. Schönbergs berømte værk Pierrot Lunaire, og i foråret 2015 var hun solist i Griegs klaverkoncert med Aarhus Amatørsymfoniorkester.

Vibeke Bonde Persson er født og opvokset i Randers. Hun modtog klaverundervisning på Randers Musikskole, fra hun var ca. 9 år, og blev optaget på Randers Musikskoles Talentlinje i 2005. I gymnasiet havde hun musik på højeste niveau, og efter studentereksamen i 2007 begyndte hun på MGK (musikalsk grundkursus) i Randers med Knud E. Sørensen som hovedfagslærer. Hun blev i efteråret 2010 optaget på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun fortsatte de videre klaverstudier hos Jørgen Hald Nielsen.

Hun har deltaget i masterclasses med Alexandra Zvirblyte, Maura Pansini, Anne Øland, Ulrich Stærk, Tove Lønskov, og Eugene Mursky.

Foto: Veronica Isabelle Stubberud

Foto: Veronica Isabelle Stubberud