Biografi

Vibeke Bonde Persson færdiggjorde i juni 2016 sin kandidat i klassisk klaver fra det Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun har studeret hos Jørgen Hald Nielsen.

Vibeke blev tidligt i sin karriere særligt optaget af den kammermusikalske og akkompagnementsmæssige del af klaverspillet. Denne del har således haft en betydelig rolle i hendes samlede musikervirke.
Hun har spillet i mange forskellige kammermusikkonstellationer, og har desuden spillet med forskellige orkestrer og større ensembler med dirigent.

I vinteren 2013/14 var hun med til at opføre A. Schönbergs berømte værk Pierrot Lunaire, og i foråret 2015 var hun solist i Griegs klaverkoncert med Aarhus Amatørsymfoniorkester.

Ved siden af sit udøvende virke, som byder på både solo-, kammermusikalske og andre typer koncerter, underviser hun i klaver på bl.a. Favrskov Musikskole og AOF i Randers, og er ansat som organist i Sankt Andreas og Lem sogne ved Randers.

Vibeke Bonde Persson er født og opvokset i Randers. Hun modtog klaverundervisning på Randers Musikskole, fra hun var ca. 9 år, og blev optaget på Randers Musikskoles Talentlinje i 2005. I gymnasiet havde hun musik på højeste niveau, og efter studentereksamen i 2007 begyndte hun på MGK (musikalsk grundkursus) i Randers med Knud E. Sørensen som hovedfagslærer. Hun blev i efteråret 2010 optaget på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun fortsatte de videre klaverstudier hos Jørgen Hald Nielsen.

Hun har deltaget i masterclasses med Alexandra Zvirblyte, Maura Pansini, Anne Øland, Ulrich Stærk, Tove Lønskov, og Eugene Mursky.

Foto: Veronica Isabelle Stubberud

Foto: Veronica Isabelle Stubberud